glasherstel na inbraak

Glasherstel na inbraak

Is er bij u in gebroken en is er een glas kapot? Dit is natuurlijk ontzettend vervelend. Na de inbraak voelt u zich vaak niet veilig meer in uw eigen woning. Dit is uiteraard te begrijpen. Het is dan ook meer dan logisch dat u wilt dat uw gebroken glas weer zo snel mogelijk wordt gemaakt. Het makkelijkste is om een glaszetter om hulp te vragen. Deze kan het beschadigde glas snel vervangen, zodat u met een prettig gevoel ’s avonds op bed kunt. In sommige gevallen kan het glas niet direct worden vervangen, maar dan zal de glaszetter altijd zorgen voor een goede tijdelijke noodvoorziening.

Wat moet ik doen?

Als u glas van een deur of een raam kapot is gegaan door inbraak is het goed om allereerst foto’s te maken. Dit is belangrijk voor zowel de politie als voor de verzekering. Vervolgens kunt u het beste zo snel mogelijk de scherven opruimen. Zo voorkomt u dat mensen zich kunnen bezeren. Een glaszetter kan dit ook voor u opruimen, en nieuw glas voor u plaatsen. U moet er natuurlijk wel zeker van zijn dat niemand door de glas scherven zal gaan lopen. Vervolgens moet u de schade melden bij uw verzekeraar. Ook is het verstandig om aangifte te doen bij de politie. Stuur dan ook altijd het ingevulde schadeformulier mee.

Ben ik hiervoor verzekerd?

Het is goed om uit te zoeken of u verzekerd bent tegen glasschade. Dit hangt onder andere af van de polis, maar ook van de manier waarop de schade is ontstaan. Als u twijfelt of u wel of niet verzekerd bent, dan kunt u altijd contact op nemen met uw verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen u adviseren op het gebied van inbraakschade. De verzekeraar heeft, wanneer het gaat om inbraak, ook de aangiftepapieren van de politie nodig om de schade te vergoeden. De meeste mensen zijn verzekerd tegen inbraakschade, wat dus betekent dat het vervangen van een kapot raam of deur meestal vergoed wordt.

Inbraakpreventie

Om een inbraak te voorkomen, kunt u uw huis beter gaan beveiligen. Het is verstandig om inbraakwerend glas te plaatsen om inbraak tegen te gaan. Dit is glas wat speciaal ontwikkeld is om het inbreken te vermoeilijken. Belangrijk om te weten: dubbel glas is niet per se inbraakwerkend. Dit denken veel mensen echter wel. Uiteraard wordt het glas dikker omdat het dubbel glas is, maar het is nog steeds gemakkelijk te breken. Zorg verder ook voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren. Ook het plaatsen van alarmsystemen kan zinvol zijn om inbraak tegen te gaan.

Dit artikel is geschreven door glaszetter Lunzen, landelijk opererend netwerk op het gebied van glashandel.