Koopmans verf en krijtverf gaan goed samen. Dat wil zeggen dat Koopmans dus ook krijtverf verkoopt. Krijtverf is tegenwoordig helemaal een trend. De toepassingen zijn dan ook voltallig. Er wordt wel eens verwarring gemaakt met kalkverf. Hier kom ik uitvoerig op terug. In de volgende alinea’s wordt het verschil tussen krijtverf en kalkverf uitgelegd, de vele toepassingen, de uitvoering en de Koopmans verf acrylmat super.
Verschil de krijtverf Koopmans verf en kalkverf
De krijtverf van Koopmans verf heeft een ander bindmiddel dan de kalkverf. Dit geldt niet alleen voor de krijtverf van Koopmans maar van alle verfmerken. Dit bindmiddel is dan ook van kunststof en wordt ook wel de lijm van krijtverf genoemd. Wanneer het oplosmiddel zijn werk doet houdt je als het ware een plastic laagje over. Kalkverf heeft daarentegen klak als bindmiddel. Je kunt je wel voorstellen dat dit minder hecht dan een krijtverf. Krijtverf heeft dan ook vele toepassingen, wat je in de volgende alinea kunt lezen. Het oplosmiddel kan bestaan uit water, alcohol of terpentine. Deze zorgt voor het droogproces op het moment dat het aangebracht is.
De verf van Koopmans en de toepassingen
De verf van Koopmans kent vele toepassingen. Het wordt vaak gebruikt om meubels weer een nieuw leven in te blazen. Je moet er dan daarna er wel een vernis op aanbrengen. Anders wordt het snel vuil. Je kunt deze verf ook heel goed op wanden aanbrengen. Je krijgt dan een heel mooi effect in mat. Daarnaast droogt krijtverf op zonder dat je strepen ziet op de muren. Het is tegenwoordig een rage. Waar je deze verf ook voor kunt toepassen is op houten platen. Het hecht zich daar goed op. Ook is glasweefselbehang een uitstekende optie. Zelfs op beton kun je dit aanbrengen. Wil je het goed dekkend opzetten dan moet je het niet verdunnen met een oplosmiddel bijvoorbeeld water. Wil je een white of greywash effect hebben dan kun je hier 50% water aan toevoegen. Je blijft dan de structuur van houtwerk zien. Je krijgt dan het zogenaamde bleekeffect.
Wat moet je vooraf doen
Bij alle schilder werkzaamheden moet je voorwerk doen. Je begint altijd eerst met het schoon maken van de ondergrond. Het maakt niet uit of dit nu muren of meubels zijn. Onthoud dit goed. Er is maar 1 regel: eerst schoonmaken, dit wordt ook wel ontvetten genoemd. Maak ieder hoekje en van de ondergrond schoon. Je ziet dit later in je eindresultaat. Daarna begin je met het schuren. Je hoeft bij meubels echt niet kaal te schuren. Gewoon licht schuren. Doe dit met een scotch brite. Een scotch brite is een spons waarbij je geen krassen maakt op die ondergrond. Als je een hekel aan stof hebt kun je kiezen voor nat schuren. Gebruik hiervoor een schuurgel. Wanneer je bovenste zaken hebt uitgevoerd kun je beginnen met de krijtverf aan te brengen. Betreft het meubels dan doe je dit met een kwast. Betreft het wanden dan doe je dit met een blokkwast of roller. Verdeel de verf goed zodat je een optimaal resultaat krijgt. Vind je het na 1 laag niet goed breng dan een twee laag aan.
Acylmat super een zeer matte krijtverf
De krijtverf van Koopmans is zeer mat te noemen. Deze verf is vochtregulerend. Dit betekent dat hij ook buiten toepasbaar is. Daarnaast is de verf schrob en boenvast. Je kunt het daarna rustig schoonmaken zonder dat je “glimmende” vlekken krijgt. De krijtverf is goed dekkend en heeft een gunstige prijs. Zelfs toepasbaar in badkamers en andere vochtige ruimtes. Een kwaliteitsverf voor een scherpe prijs. Lees hier verdere informatie.