gevelreiniging

Gevelreiniging

Alle huizen en gebouwen hebben onderhoud nodig om deze in goede staat te houden. Zo kunt u met gevelreiniging ervoor zorgen dat uw gevel er weer spik en span uit ziet. Door uw gevel te reinigen geeft u uw woning weer een frisse uitstraling en wordt alle aanslag en viezigheid verwijderd. Er zijn verschillende manieren waarop uw gevel gereinigd kan worden. Samen met een specialist kunt u kijken naar welke manier voor uw gevel het meest geschikt is.

Verzorg uw woning

U wilt natuurlijk dat uw woning in de best mogelijke staat verkeerd. Daarom kiest u ervoor om regelmatig uw gevel te reinigen. Bij het reinigen van uw gevel wordt aanslag of vervuiling verwijderd. Afhankelijk van de staat van uw gevel, kan deze gereinigd worden op verschillende manieren. Als u uw gevel goed onderhoudt, zorgt u ervoor dat u gevelrenovatie voorkomt. In het geval uw gevel niet goed onderhouden is, zal er namelijk verval ontstaan. Uiteindelijk zal het nodig zijn om de gevel te renoveren. Zorg er daarom voor dat u op tijd actie onderneemt en uw woning goed verzorgd.

Waarom kiezen voor gevelreiniging?

Het is verstandig om uw gevel tijdig te reinigen. Natuurlijk omdat dit de uitstraling van uw woning ten goede komt, maar ook omdat dit bijdraagt aan de levensduur van uw woning. Doordat u kiest voor gevelreiniging kan schade op tijd geconstateerd en verholpen worden. Als deze schade niet op tijd wordt verholpen, zorgt dit er vaak voor dat de schade groter wordt. Uiteindelijk kan dit leiden tot schade aan de binnenkant van het gebouw. Niet alleen zorgt u er met gevelreiniging voor dat uw woning er beter uit ziet en voorkomt u grote schade aan uw woning, het verhoogt ook de waarde van uw woning. Uw woning is dan immers in betere staat.

Methodes van gevelreiniging

Voor gevelreiniging zijn er verschillende methodes. Dit zijn:

  • Reinigen met stoom
  • Chemisch reinigen
  • Stralen

Afhankelijk van de staat van uw gevel wordt er één van deze methodes ingezet. Bij het reinigen met stoom gaat het vooral om lichte vervuiling. De reiniging vindt plaats door met een hogedrukspuit water van boven de honderd graden op de gevel te spuiten. Bij chemisch reinigen worden bijvoorbeeld verfresten of roet verwijderd. Hier wordt een chemische substantie op de muren aangebracht, waarna deze verwijderd wordt samen met de vervuiling. Voor de zwaardere vervuiling is stralen de meest gekozen methode. Hierbij wordt een mengsel van een straalmiddel (bijvoorbeeld zand) en water aangebracht op de gevel.

Kosten van gevelreiniging

De kosten voor gevelreiniging hoeven niet hoog uit te vallen. Als u zelf goed zorgt voor uw woning, hoeft u minder uit te geven aan gevelreiniging. Meestal beginnen de prijzen rond de vijf euro per vierkante meter. Het lichte werk kunt u natuurlijk altijd zelf doen, wat u uiteindelijk ook in de kosten scheelt. Kan uw gevel wel een goede reiniging gebruiken? Via PVDV vindt u direct een gevelreiniger bij u in Vlaanderen. Neem direct contact op met een specialist in gevelrenovatie zodat u advies kunt inwinnen en een keuze kunt maken uit de opties.